Také máte rádi vůni jablek a chuť máku? Tak vyzkoušejte tento rychlý recept.

Luxusní a rychlý makový koláč s jablky – recept:

 

Suroviny na makový koláč:

  • 200 g mletého máku
  • 4 vejce
  • 250 g tvarohu (měla jsem nízkotučný, ale výběr je na vás)
  • 300 g nastrouhaných jablek
  • 2 lžíce medu nebo jiného sladidla (např. čekankový sirup)
  • 2 lžičky prášku do pečiva

 

Postup přípravy 

  • Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • Do větší misky si nastrouháme jablka, přidáme namletý mák, žloutky, prášek do pečiva, med a tvaroh.
  • Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do těsta.
  • Těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané formy (nebo použijte pečící papír) o průměru cca 20cm.
  • Formu dáme do trouby a pečeme v troubě o teplotě 170°C.
  • Makový koláč pečeme cca 60 minut. (hotový koláč vyzkoušejte špejlí – nesmí se lepit)

 

Tento makový koláč je opravdu výborný, často ho podáváme s oslazeným bílým jogurtem (někdy přidáme i kakao). Vždy se po něm jenom zapráší. Pokud máte rádi jablka a tvaroh vyzkoušejte strouhaný jablkovo-tvarohový koláč.

Dobrou chuť