Taky máte velkou úrodu cuket a už nevíte co uvařit nebo upéct. Vyzkoušejte cuketový perník, je vláčný a lahodný!
Suroviny na hrnkový cuketový perník
- 2 hrnky mouky (používám 1 hrnek špaldové a hrnek polohrubé, ale můžete použít jakoukoliv mouku)
- 2 hrnky nastrouhané cukety (na hrubém struhadle)
- 3 vajíčka
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce kyselejší marmelády (používám buď rybízovou marmeládu nebo domácí povidla)
- půl hrnku oleje
- 1 lžička prášku do perníku
- půl lžičky skořice
- kypřící prášek do pečiva (je možné použít i kypřící prášek do perníku)
- 2 lžíce medu
- půl hrnku cukru
- můžete přidat oříšky (ale nemusíte)
Postup přípravy cuketového perníku:
Smícháme všechny suroviny dohromady a těsto nalijeme na předem vymazaný a omoučený plech. Pečeme v předem vyhřátě troubě na 180 °C zhruba 20 minut.
Hotový cuketový perník můžete potřít marmeládou nebo polít čokoládovou polevou. U nás doma máme tento perník rádi i bez polevy.
Dobrou chuť!
Vyzkoušejte také cuketovou bábovku.