Už jste někdy zkoušeli mrkvánky? Jsou rychlé, výtečné a můžete mlsat bez výčitek:-)
Suroviny na mrkvánky :
- 240 g mrkve (zhruba 4 střední mrkve)
- 240 g mouky (používám celozrnou špaldovou mouku, ale je možno použít jakoukoliv)
- 120 g rozpuštěného másla
- povidla na náplň (nejlepší jsou domácí povidla)
Postup přípravy mrkvánků:
Smícháme jemně nastrouhanou mrkev, mouku, rozpuštěné máslo a vytvoříme hladké těsto. Těsto si rozválíme na tenkou placku. Vykrajujeme kolečka (používám skleničku od červeného vína), do kterých dáme lžičku povidel (kdo má rád tvaroh, může dělat mrkvánky s tvarohem). Kolečka přehneme a vidličkou zamáčkneme okraje, aby náplň při pečení nevytekla.
Pečeme v předem vyhřáte troubě na 180°C zhruba 12 minut.
Dobrou chuť!