Už jste někdy zkoušeli mrkvánky? Jsou rychlé, výtečné a můžete mlsat bez výčitek:-)

Suroviny na mrkvánky : 

Mrkvánky

  • 240 g mrkve (zhruba 4 střední mrkve)
  • 240 g mouky (používám celozrnou špaldovou mouku, ale je možno použít jakoukoliv)
  • 120 g rozpuštěného másla
  • povidla na náplň (nejlepší jsou domácí povidla)

 

Postup přípravy mrkvánků:

Smícháme jemně nastrouhanou mrkev, mouku, rozpuštěné máslo a vytvoříme hladké těsto. Těsto si rozválíme na tenkou placku. Vykrajujeme kolečka (používám skleničku od červeného vína), do kterých dáme lžičku povidel (kdo má rád tvaroh, může dělat mrkvánky s tvarohem). Kolečka přehneme a vidličkou zamáčkneme okraje, aby náplň při pečení nevytekla.

Pečeme v předem vyhřáte troubě na 180°C zhruba 12 minut.

 

Dobrou chuť!