Máte rádi kyšku? Vyzkoušejte tuto velmi rychlou a snadnou kakaovou buchtu s kyškou.
Suroviny na kakaovou buchtu z kyšky :
- 250 g špaldové mouky
- 400 ml kyšky
- 100 g rozpuštěného másla
- 100g třtinového cukru
- 1 vajíčko
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička sody
- 3 lžíce kakaa
- dle chuti rozinky a čokoládu
- mléko – přidávám až má těsto ideální konzistenci 🙂
- vychladlou buchtu můžete polít čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda a trocha smetany ke šlehání)
Postup přípravy buchty z kyšky:
Všechny uvedené suroviny na buchtu smícháme v míse a těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Buchtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 30 minut.
Dobrou chuť!